Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Įgimtos formavimosi ydos, deformacijos ir chromosomų anomalijos -

    Madelungo deformacija

    Apie ligą
    Tai dilbio apatinio trečdalio ir riešo deformacija. Tai apibūdinama kaip priekinis alkūnkaulinis stipinkaulio išlinkimas ir dorsaliai išsikišantis alkūnkaulis. Tokia deformacija gali būti įgimta, potrauminė, dėl dauginių kaulinių išaugų bei osteomielito. Esant tikrajai Mandelungo deformacijai, aptinkamas darinys nuo stipinkaulio alkūnkaulinio delninio paviršiaus. Jo skersmuo siekia iki 5-7 cm, jis stabdo normalū stipinkaulio augimą ir taip skatina vystytis deformacijai.  
    Trumpai apie simptomus
    Būdingas simptomas – skausmas. Apžiūrint ranką, iš alkūnkaulio pusės matoma jo dislokacija, riešo dislokacija santykinai žemyn ir varus padėtyje (nukreipta išorėn). Deformacija ryškėja vaikui augant, ypatingai paauglystėje.  
    Diagnostika
    Liga diagnozuojama pagal anamnezę (buvusios traumos, osteomielitas, kitos ligos), atlikus apžiūrą, rentgenogramas, kurių būtinai reikia trijose plokštumose. Dažniausiai to pakanka, tačiau kartais atliekama kompiuterinė tomografija, kuri teikia išsamesnės informacijos.  
    Gydymas
    Kol kas nėra vieningos nuomonės dėl gydymo. Dauguma ortopedų teikia pirmenybę operaciniam gydymui dėl artrozių progresavimo ir skausmų, kosmetinio defekto. Pastaruoju metu rekomeduojama operaciniu būdu pašalinti Vickerso raištį ir atlikti koreguojamąją stipinkaulio osteotomiją (kaulo įpjovimą). Po operacinio gydymo sumažėja skausmas, funkcija rankos paprastai neatsistato, o kosmetinis vaizdas pagerėja. Dažnai pasitaiko deformacijos recidyvų.

    Ligų paieškos žymos:

    madelungo

    deformacija