Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Navikai -

    Kiaušidžių piktybiniai navikai

    Apie ligą
    Tai kiaušidžių piktybinis epitelinis navikas (epitelis – dengiamasis audinys). Šio tipo vėžiu dažniau serga negimdžiusios moterys, vyresnės kaip 40-50 m. Kodėl atsiranda šis vėžys, nėra aišku, bet manoma, kad svarbią vietą užima neuroendokrininės sisemos sutrikimas (t.y., signalai iš galvos smegenų dėl hormonų išsiskyrimo, yra pakitę). Rizikos veiksniais laikomi nevaisingumas, vėlyvos menstruacijos ir menopauzė, gimdos ligos, gydymas dėl nevaisingumo, paveldimumas.  
    Trumpai apie simptomus
    Pradžioje nebūna jokių simptomų, kurie perspėtų moteris kreiptis į gydytojus, todėl neretai vėžys aptinkamas vėlyvose stadijose. Kartais jaučiamas bendras silpnumas, greitas nuovargis, pilvo skausmas ir/ar pūtimas. Vėliau pasireiškia sutrikusi žarnyno veikla (vidurių užkietėjimas, pilvas padidėja). Kartais pasitaiko menstruacijų ciklo sutrikimas.  
    Diagnostika
    Gydytojas surenka išsamią anamnezę apie moters menstruacinį cikla, persirgtas ligas, giminėje moterims  pasitaikiusius ginekologinius  susirgimus. Atliekamas bimanualinis tyrimas – apčiuopiamas darinys, kuris, jei piktybinis, būna grublėtas, kartais nepaslankus. Taip pat tiriama ultragarsu, tiriamas specifinis šio tipo vėžiui žymens CA-125 koncentracija kraujyje.  
    Gydymas

    Ligų paieškos žymos:

    kiaušidžių

    piktybiniai

    navikai