Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Virškinimo sistemos ligos -

    Kirkšninė išvarža

    Apie ligą
    Kirkšnies išvarža – tai pilvo organų (dažniausiai žarnyno segmento) išsiveržimas pro kirkšnies kanalą. Ne visuomet kirkšninė išvarža yra pavojinga, tačiau pati savaime ji dažniausiai nepraeina ir jei vargina
    Trumpai apie simptomus
    ar išvarža ima didėti, būtina chirurginė operacija. Kirkšnies išvarža yra dažnas susirgimas. Daug dažniau šis susirgimas nustatomas vyrams nei moterims.   Ligos priežastis Kirkšninė išvarža gali formuotis dėl įvairių priežasčių. Beveik visos iš jų susijusios su padidėjusiu spaudimu pilvo ertmėje. Šioms priežastims priskiriama: Sunkumų kilnojimas,Nėštumas,Lėtinis kosulys,Skystis pilvo ertmėje (ascitas),Viršsvoris.   Simptomai Kirkšninė išvarža gali nesukelti jokių simptomų, tačiau tai pasitaiko ganėtinai retai. Šiam susirgimui būdinga klinika: Matoma deformacija (iškilimas) kirkšnies srityje,Deginimo pojūtis,Skausmas ar diskomfortas kosint, lenkiantis į priekį ar keliant sunkumus,Silpnumas.  
    Diagnostika
    Dažniausiai kirkšninės išvaržos nustatymui pakanka fizinio ištyrimo.  
    Gydymas
    Susirgimo gydymas – tik chirurginis. Kitaip išvarža niekada savaime neišnyks. Galimas laparoskopinis (minimaliai invazyvus) ar atviras chirurginis gydymas.

    Ligų paieškos žymos:

    kirkšninė

    išvarža