Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Akies ir jos priedinių organų ligos -

    Voko entropionas (įvirtimas) ir trichiazė

    Apie ligą
    Tai akies viršutinio ar apatinio voko krašto įvirtimas į vidų. Tai retas susirgimas, pasitaikantis dėl trachomos (akies junginės uždegimo) sukeltų sutraukiančių randinių procesų. Taipogi po nudegimų šarmais, dėl Steven – Johnson sindromo besiformuojančių randų. Svarbią reikšmę užima ir amžiniai akių pokyčiai, akies žiedinio raumens spazmai. Žiedinio raumens spazmas sukeliamas dėl akies nuolatinio dirginimo arba būti kaip pirminis kartu su hemifacialiniu (pusės veido) spazmu.  
    Trumpai apie simptomus
    Pagrindinė akių voko krašto įvirtimo komplikacija – blakstienų nuolatinis dirginimas, trintis į akies obuolį. Tai sukelia ašarojimą, svetimkūnio pojūtį. Blakstienų braižymas sukelia ragenos pažeidimą, sukelia pavojų patekti infekcijai.  
    Diagnostika
    Reikalinga akių gydytojo apžiūra. Jis nustato entropiono susidarymo priežastį, įvertina sunkumą ir paskiria gydymą.  
    Gydymas
    Dažniausiai lengvai pagydoma,atliekant paprastas chirurgines intervencijas. Surandėjimus gydyti sunkiau.Jei yra susidariusios opelės ragenoje, jos turi būti skubiai gydomos. Blefarospazmas (nevalingas užsimerkimas, kuomet akis stipriai užsimerkia, akies voko kraštas įvirsta į vidų) gydomas botulino toksino injekcijomis.

    Ligų paieškos žymos:

    entropionas

    (įvirtimas)

    trichiazė