Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Straipsniai, moksliniai tyrimai ir naujienos apie sveikatą

    Ar laimo sulčių, sumaišytų su medumi, vartojimas gali sušvelninti alkoholio poveikį?

    Vartojant alkoholinius gėrimus virš tam tikros ribos, asmenys gali apsinuodyti. Ši būsena gali pasireikšti lengvais simptomais, tokiais kaip galvos svaigimas ir pykinimas, arba sunkesniais, pavyzdžiui, elgesio sutrikimu ar dezorientacija.

    Alkoholio tolerancijos skirtumai tarp žmonių atsiranda dėl skirtingo etanolio metabolizavimo greičio. Šiam procesui įtakos turi kepenų gaminami fermentai, įskaitant ADH ir antioksidantą glutationą. Apsinuodijimas prasideda tada, kai suvartotas alkoholis viršija kepenų gebėjimą jį metabolizuoti.

    Laimo sulčių ir medaus mišinys, taip pat kiti gėrimai, pavyzdžiui, citrinžolių imbiero arbata arba apelsinų sultys, turi daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Šie komponentai gali palaikyti alkoholio apykaitą kepenyse ir sumažinti apsvaigimo pojūtį.

     

    Laimo sulčių ir medaus mišinys

     

    Vis dėlto šios mikstūros nesumažina žalingo alkoholio poveikio organizmui. Jie tik palengvina diskomforto simptomus.

    Todėl rekomenduojama alkoholį vartoti saikingai, kad išvengtumėte ilgalaikių sveikatos problemų, tokių kaip hepatitas, kepenų cirozė ir galbūt kepenų vėžys.

    Sekite mus Facebook'e:

    Straipsnių paieškos žymos:

    laimo

    sulčių

    sumaišytų

    medumi

    vartojimas

    sušvelninti

    alkoholio

    poveikį