Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.
Perkrauti puslapįVartojant alkoholinius gėrimus virš tam tikros ribos, asmenys gali apsinuodyti. Ši būsena gali pasireikšti lengvais simptomais, tokiais kaip galvos svaigimas ir pykinimas, arba sunkesniais, pavyzdžiui, elgesio sutrikimu ar dezorientacija.
Alkoholio tolerancijos skirtumai tarp žmonių atsiranda dėl skirtingo etanolio metabolizavimo greičio. Šiam procesui įtakos turi kepenų gaminami fermentai, įskaitant ADH ir antioksidantą glutationą. Apsinuodijimas prasideda tada, kai suvartotas alkoholis viršija kepenų gebėjimą jį metabolizuoti.
Laimo sulčių ir medaus mišinys, taip pat kiti gėrimai, pavyzdžiui, citrinžolių imbiero arbata arba apelsinų sultys, turi daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Šie komponentai gali palaikyti alkoholio apykaitą kepenyse ir sumažinti apsvaigimo pojūtį.
Vis dėlto šios mikstūros nesumažina žalingo alkoholio poveikio organizmui. Jie tik palengvina diskomforto simptomus.
Todėl rekomenduojama alkoholį vartoti saikingai, kad išvengtumėte ilgalaikių sveikatos problemų, tokių kaip hepatitas, kepenų cirozė ir galbūt kepenų vėžys.