Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Navikai -

    Fibrosarkoma

    Apie ligą
    Tai retai pasitaikantis fibrozinės kilmės kaulų navikas, kuriam būdingas nesubrendusių fibroblastinių ląstelių išvešėjimas. Etiologija neaiški. Dažniausiai jo lokalizacija ilguosiuose kauluose, tačiau gali atsirasti ir plokščiuosiuose. Augdamas navikas pasiekia kaulą dengiantį antkaulį ir virš jo esantį raumenyną, taip susidaro sąlygos kaulinio audinio formavimuisi už kaulų ribos. Šis navikas metastazuoja į kitus kaulus, limfmazgius, smegenis, raumenis ir kt.  
    Trumpai apie simptomus
    Simptomai nebūna išreikšti. Būdingi tie patys bendri  kaulų navikams simptomai – tai skausmas, kuris pasireiškia ir naktimis (naktinis skausmas turi priversti suklusti – tai rimtas simptomas), kaulo apimties padidėjimas, šlubavimas, galūnės raumenų jėgos silpnumas, sumažėjusi judesių amplitudė, patinimai, odoje atsiradusios strijos.  
    Diagnostika
    Pagrindiniai tyrimai ligai diagnozuoti – rentgenogramos (atvaizdas labai primena osteosarkomų atvaizdus), kompiuterinė tomografija ar magnetinis rezonansas bei, svarbiausias, histologinis biopsinės medžiagos tyrimas, kuris leidžia nustatyti naviko piktybiškumo laipsnį.  
    Gydymas
    Pagrindinis taikomas gydymo būdas yra radikalus naviko pašalinimas (radikali rezekvija). Retais atvejais prieš ją ir po jos skiriama chemoterapija. Radioterapija labiau skiriama, kai naviko operuoti negalima, tai skaitoma kaip paliatyvi gydymo priemonė.

    Ligų paieškos žymos:

    fibrosarkoma