Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Psichikos ir elgesio sutrikimai -

    Įgyta silpnaprotystė (demencija)

    Apie ligą
    Tai silpnaprotystė, kuri atsiranda normalaus intelekto asmenims po persirgtų ligų, esant organiniams galvos smegenų pažeidimams. Kitaip tariant, tai – intelekto regresija. Demencija vystosi palaipsniui, pirma labiau pastebimi asmenybės nykimo
    Trumpai apie simptomus
    .   Simptomai Pirmiausia nyksta etiniai, estetiniai, humoro jausmai – bruožai, skyrę asmenį nuo kitų. Vėliau ryškėja interesų stoka, keičiasi emocijos, blėsta jausmai (pvz., užuojauta, pagarba ir kt.), silpsta atmintis – darosi sunkiau įsiminti, o vėliau ir prisiminti seną informaciją. Sunku sutelkti dėmesį, jį išlaikyti, didėja klampumas, taip pat sunkiau ir mąstyti – nyksta gebėjimas savarankiškai mąstyti, logiškai samprotauti. Kinta valia – jo veiklą lemia tuo metu į galvą šokusi mintis, pasiduoda kitų įtakai, tampa nesavarankiškas. Keičiasi elgesys – ryškėja egozimas, jie tampa plepūs, gilinasi į smulkmenas. Paprastai jų nuotaika būna prislėgta, dažnai dėl to, kad jie iš dalies supranta, kad serga.  
    Diagnostika
    Diagnostika susideda iš neurologo surinktos anamnezės (ligos, sukėlusios demenciją), atliktų testų, instrumentinių tyrimų (kompiuterinės tomografijos, megnetinio rezonanso tyrimo).  
    Gydymas

    Ligų paieškos žymos:

    įgyta

    silpnaprotystė

    (demencija)