Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Traumos, apsinuodijimai ir kiti išorinių priežasčių padariniai -

    Lėtinė transplantuoto inksto nefropatija

    Apie ligą
    Lėtinė transplantuoto inksto (alografto) nefropatija – tai progresuojantis naujojo inksto funkcijos blogėjimas. Pastebėta, jog šis sutrikimas dažniau pasireiškia tiems, kuriems pirmuosius metus po transplantacijos buvo nustatyta ūminė inksto atmetimo reakcija. Lėtinė alografto nefropatija anksčiau buvo vadinama lėtinė atmetimo reakcija. Imuninė sistema šios patologijos metu pamažu “kovoja" prieš transplantuotą inkstą, tačiau šiek tiek kitaip nei ūminio atmetimo metu. Be to šio susirgimo metu inksto veiklos blogėjimui įtakos turi ne tik imuniniai veiksniai. Svarbi priežastis, dėl kurios išsivystė nuosavų inkstų nepakankamumas, įvairūs gretutiniai susirgimai taip pat daro vienokią ar kitokią įtaką.  
    Trumpai apie simptomus
    Klinika pasireiškia tik žymiai pablogėjus inksto funkcijai: atsiranda edemos (tinimai), padidėja kraujo spaudimas.  
    Diagnostika
    Susirgimas įtariamas nustačius pakitimus laboratoriniuose inksto funkciją atspindinčiuose tyrimuosear esant klinikiniams simptomams. Diagnozė pagrindžiama atlikus inksto biopsiją. Tiriamojoje medžiagoje stebimas inksto audinio randėjimas ir kiti būdingi požymiai.  
    Gydymas
    Esant šiai patologijai iš pradžių koreguojamas imunosupresinis gydymas, tačiau tai negarantuoja inksto funkcijos blogėjimo sustojimo. Dažniausiai procesas tiesiog šiek tiek sulėtinamas. Gydomos ir gretutinės būklės: cukrinis diabetas, arterinė hipertenzija, kaulų ir kitos ligos. Nepaisant visų pastangų, anksčiau ar vėliau vėl prireikia dializių ir naujos transplantacijos.

    Ligų paieškos žymos:

    lėtinė

    transplantuoto

    inksto

    nefropatija