Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Virškinimo sistemos ligos -

    Bambinė išvarža

    Apie ligą
    Bambos išvarža – tai patologija, kuomet pilvo sienoje (bambos žiedo srityje) dėl raumenų defekto pro jį išsiveržia pilvaplėvė (dengia pilvo sieną iš vidinės pusės) ir pilvo organai (žarnyno dalis). Dažniausiai bambinė išvarža atsiranda naujagimiams, tačiau ji taip pat pasitaiko ir suaugusiųjų tarpe (apie 50 – 60 gyvenimo metus). Mergaitėms ir moterims šis susirgimas nustatomas dažniau nei vyriškosios lyties atstovams.   Ligos priežastis Naujagimiams ir mažiems vaikams bambinė išvarža susiformuoja dėl nepakankamo raumenų suaugimo po virkštelės sugijimo. Suaugusiųjų amžiuje išvarža bamboje gali atsirasti dėl šių priežasčių: NutukimasSkysčių kaupimasis pilvo ertmėjeDidelio gimdymų skaičiausĮvairių buvusių pilvo operacijų  
    Trumpai apie simptomus
    ir
    Diagnostika
    Bambos išvarža atrodo kaip apvalus ar ovalus bambos iškilimas. Tai ypač gerai pastebima atsistojus. Šis iškilimas neskausmingas. Atsigulus jis šiek tiek įdumba. Išvaržos turinį dažniausiai sudaro pilvaplėvė ir tam tikra žarnyno dalis. Išvaržos vietoje paspaudus, turinys lengvai grįžta į pilvo ertmę. Suaugusiems bambinė išvarža gali sukelti diskomforto jausmą pilvo srityje. Bambinė išvarža nustatoma apžiūrėjus pacientą, atlikus fizinį ištyrimą. Labai retai prireikia papildomų tyrimų, pvz., ultragarso. Dažniausiai jis naudojamas įvairių komplikacijų vertinimui.  
    Gydymas
    Vaikams iki pusantrų metų bambinė išvarža dažniausiai išnyksta savaime. Jei tai neatsitinka iki 3 metų amžiaus ar atsiranda komplikacijų, skiriamas chirurginis gydymas. Suaugusiems žmonėms bambinė išvarža taip pat operuojama. Po operacijos bambinės išvaržos pasikartojimo atvejai yra labai reti.

    Ligų paieškos žymos:

    bambinė

    išvarža