Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Virškinimo sistemos ligos -

    Dvylikapirštės žarnos obstrukcija

    Apie ligą
    Dvylikapirštės žarnos obstrukcija – tai dalinis ar visiškas pradinės žarnyno dalies (plonosios žarnos) nepraeinamumas. Dvylikapirštė žarna – tai virškinimo sistemos organas, į kurį maistas patenka iš skrandžio. Šioje žarnyno dalyje vyksta maistinių medžiagų skaidymas ir pasisavinimas.    Ligos priežastis Suaugusiems žmonėms dvylikapirštės žarnos obstrukcija dažniausiai atsiranda dėl įvairių uždegiminių procesų, po kurių susiformuoja randinis audinys, taip pat dėl  įvairių kitų ligų, kurios sukelia anatominius pakitimus, sąlygojančius žarnyno nepraeinamumą. Naujagimiams plonosios žarnos nepraeinamumas dažniausiai atsiranda dėl vystymosi sutrikimų (dvylikapirštės žarnos atrezijos).  
    Trumpai apie simptomus
    Vienas pagrindinių plonosios žarnos nepraeinamumo požymių – skausmas. Jis jaučiamas šiek tiek aukščiau bambos, praeinantis ir vėl sustiprėjantis. Taip pat kartais gali pasitaikyti pykinimas ar net vėmimas.  
    Diagnostika
    Ligos nustatymui atliekami įvairūs instrumentiniai tyrimai: apžvalginė pilvo organų rentgenograma, fibrogastroduodenoskopija, kurios metu apžiūrimas virškinamasis traktas.  
    Gydymas
    Dvylikapirštės žarnos obstrukcija gali būti gydoma pasitelkiant fibrogastroduodenoskopiją, kartais operacinio gydymo būdu. 

    Ligų paieškos žymos:

    žarnos

    obstrukcija