Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Straipsniai, moksliniai tyrimai ir naujienos apie sveikatą

    Maisto produktai, kurie padės įveikti artėjantį alergijų sezoną

    Artėjant pavasarui, daugelis žmonių su alergijomis jaučia nerimą dėl artėjančio alergijų sezono. Žiedadulkių skaičius ore didėja, ir tai gali sukelti įvairias alergines reakcijas, tokias kaip sloga, čiaudulys, akių paraudimas ir kiti nemalonūs simptomai. Tačiau, maisto produktai gali būti puiki priemonė palengvinti alergijų simptomus ir sustiprinti imuninę sistemą. Šiame straipsnyje aptarsime keletą maisto produktų, kurie yra naudingi artėjant alergijų sezonui.

    Didėjant žiedadulkių kiekiui, vis daugiau žmonių susiduria su nemaloniais sezoninės alergijos simptomais. Tačiau gali būti natūralių priemonių, kurios gali padėti sušvelninti šiuos alergijos simptomus. Teksase dirbanti registruota dietologė Jenna Volpe sudarė maistingų ir priešuždegiminių maisto produktų, kurie gali padėti slopinti alergijos simptomus ir palaikyti bendrą savijautą alergijos sezono metu, sąrašą.

     

    Citrusiniai vaisiai ir daržovės
    Viena iš dietologės J. Volpe rekomenduojamų maisto produktų grupių yra daržovės ir vaisiai, turintys daug vitamino C, pavyzdžiui iš daržovių briuselio kopūstai, raudonosios papriko. Iš vaisių, tai citrusiniai vaisiai, tokie kaip greipfrutai, apelsinai ir citrinos, gali būti puikus šaltinis vitaminų C ir antioksidantų. Žinoma, kad vitaminas C padeda stiprinti imuninę sistemą, o antioksidantai gali padėti kovoti su uždegiminėmis reakcijomis organizme. Įtraukdami šiuos vaisius ir daržoves į savo mitybą, galite gauti papildomą šios svarbios maistinės medžiagos dozę.

    Česnakai ir svogūnai
    Česnakai ir svogūnai yra natūralūs antibiotikai su priešuždegiminiu ir antivirusiniu poveikiu. Jie gali padėti sustiprinti organizmo gebėjimą kovoti su alergenais.

    Dilgėlių lapai
    Dar viena natūrali priemonė, kurią siūlo dietologė J. Volpe. Nustatyta, kad šie lapai pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kurios gali padėti sumažinti alerginių reakcijų sunkumą. Tačiau prieš vartojant dilgėlių lapus labai svarbu pasitarti su gydytoju, kad įsitikintumėte, jog tai yra saugu ir jums tinka.

    Medus
    Manoma, kad neapdorotas medus turi natūralių savybių, kurios gali padėti slopinti alergijos simptomus. Svarbu pažymėti, kad medus turi būti šviežias, o ne perdirbtas, nes perdirbimas gali pašalinti kai kurias naudingas jo savybes. Šaukštą šviežio medaus įtraukę į savo racioną, galite šiek tiek palengvinti alergijos simptomus.

    Žalioji arbata
    Žaliojoje arbatoje yra polifenolių, kurie gali turėti priešuždegiminį ir antihistamininį poveikį. Šis gėrimas taip pat gali būti naudingas mažinant alergijų simptomus.

    Raudonieji svogūnai
    Maisto produktai, kuriuose gausu antioksidanto kvercetino, pavyzdžiui, raudonieji svogūnai, gali padėti nuraminti alergines organizmo reakcijas. Kvercetinas pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kurios gali sumažinti su alergija susijusius nemalonius pojūčius. Raudonųjų svogūnų įtraukimas į patiekalus gali būti skanus būdas pasinaudoti šio antioksidanto poveikiu.

    Kopūstai
    Galiausiai, dietologė labai rekomenduoja kopūstus - kaip supermaistą, kuriame gausu maistinių medžiagų ir priešuždegiminių savybių. Įtraukę kopūstų į savo mitybą, galite gauti įvairios naudos sveikatai, įskaitant galimą alergijos simptomų stiprumo sumažėjimą.

    Nors dietologė siūlo atlikti tolesnius šios temos tyrimus, šie maisto produktai gali tapti pradiniu tašku asmenims, norintiems natūraliai kovoti su alergija. Nepamirškite pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu ar alergologu, jei turite specifinių problemų ar alergijų, prieš pradėdami reikšmingus mitybos pokyčius.

     

    Kaip įveikti artėjantį alergijų sezoną

     

    Svarbu atsiminti, kad maisto produktai gali turėti skirtingą poveikį kiekvienam žmogui, ir svarbu stebėti savo organizmo reakcijas. Prieš pradedant bet kokias naujas mitybos praktikas, patariama pasikonsultuoti su sveikatos specialistu ar dietologu.

    Vis dėlto įtraukdami į savo mitybą šiuos maisto produktus, galime prisidėti prie stipresnės imuninės sistemos ir palengvinti alergijų simptomus artėjant pavasario alergijų sezonui.

    Sekite mus Facebook'e:

    Straipsnių paieškos žymos:

    maisto

    produktai

    kurie

    padės

    įveikti

    artėjantį

    alergijų

    sezoną