Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Navikai -

    Ewing‘o sarkoma

    Apie ligą
    Tai trečias pagal paplitimą neuroektoderminis didelio piktybiškumo laipsnio kaulų navikas, pasitaikantis vaikams ir paaugliams 5-20 metų, kartais suaugusiems. Berniukai serga dažniau nei mergaitės. Dažniausia naviko lokalizacija – šlaunikaulis ir blauzdikaulis, rečiau – dubens kaulai, kartais – šonkauliai ir stubuto slanksteliai. Naviko etiologija neaiški.  
    Trumpai apie simptomus
    Šis navikas gali būti sumaišytas su infekciniu procesu, kartais osteomielitu, kadangi jam būdingi ne tik bendri negalavimai, bet ir karščiavimas. Bendri simptomai – tai skausmas, kuris pasireiškia ir naktimis, kaulo apimties padidėjimas, šlubavimas, galūnės raumenų jėgos silpnumas, sumažėjusi judesių amplitudė, patinimai, odoje atsiradusios strijos.  
    Diagnostika
    Laboratoriniame kraujo tyrimu nustatomi anemijos požymiai, leukocitų skaičiausd padidėjimas, ENG padidėjimas. Rentgenogramose pastebimi specifiniai navikui požymiai – jis lokalizuojasi kaulo kūno matafizės dalyse, kaulas destrukuoja, nyksta be aiškių ribų, matomas vadinamasis“svogūno lukštą“ prienantis atvaizdas. Naviko išplitimo įvertinimui atliekamas PET (pozitronų emisijos tomografija).  
    Gydymas
    Pirmas gydymo etapas – chemoterapija, kad būtų sumažinamas navikas, tuomet atliekamas naviko chirurginis pašalinimas (jei to negalima atlikti, taikoma radioterapija), po chirurginio ar radioterapinio gydymo vėl skiriama chemoterapija, kad būtų sunaikinamos likusios navikinės ląstelės. 

    Ligų paieškos žymos:

    ewing‘o

    sarkoma

    Simptomų sąrašas
    Vaistų sąrašas