Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Straipsniai, moksliniai tyrimai, naujienos apie mitybą ir dietas

    Susirgote gripu? Į kokius maisto produktus reikėtų daugiau kreipti dėmesį ir ką pasirinkti, kad greičiau pasveikti

    Kokia yra maistinių medžiagų nauda gydantis?

    Maistinės medžiagos yra specialūs junginiai maisto produktuose, kurie yra būtini organizmo atsistatymui ir sveikatingumui. Į maistines medžiagas įeina vitaminai, mineralai, amino rūgštys, nepakeičiamos riebalų rūgštys, vanduo, taip pat energijos šaltiniai – angliavandeniai, baltymai ir riebalai. Kai kurios maistinės medžiagos vadinamos neesminėmis, yra gaminamos mūsų organizme. Kitos, pagrindinės maisto medžiagos, turi būti gaunamos su maistu. Bet koks maistinių medžiagų trūkumas gali sukelti ligas.

     

    Kokie maisto produktai padeda kovoti su infekcijomis ir gripu?

    Nesvarbu ar sergate gripu, ar ne, baltymai yra visada svarbūs, kad išlaikytumėme organizmą stiprų. Liesa mėsa, paukštiena, žuvis, ankštiniai pieno produktai, kiaušiniai ir riešutai yra geri baltymų šaltiniai. Rekomenduojama, kad suaugęs asmuo suvalgytų bent 50 g. baltymų per dieną. Nėščioms ir krūtine maitinančioms moterims baltymų reikia daugiau. Valgydami maistą, kuriame yra baltymų, mes taip pat gauname kitų naudingų maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminas B6 ir B12, kurie abu yra svarbūs, stiprinant imuninę sistemą.

    Vitaminas B6 yra daug kur randamas vitaminas, tai yra baltyminiame maiste kaip kalakutas ar pupelės, taip pat bulvėse, špinatuose, apdirbtuose grūduose. Baltyminiame maiste, pavyzdžiui, mėsoje, piene ir žuvyje yra vitamino B12.

    Mineralai, tokie kaip selenas ir cinkas irgi stiprina imuninę sistemą, jie randami daug baltymų turinčiame maiste kaip pupelės, riešutai, mėsa ir paukštiena.

     

    Ar flavonoidai gali sustiprinti imuninę sistemą?

    Į flavonoidus įeina apie 4000 junginių, kurie yra atsakingi už vaisių ir daržovių spalvas. Tyrimai parodė, kad flavonoidai, esantys citrusinių vaisių odelėje, gali sustiprinti imuninę sistemą. Flavonoidų gausu greipfrutuose, apelsinuose, citrinose ir žaliosiose citrinose.

     

    Kokios kitos medžiagos padeda įveikti gripą?

    Glutationas – tai viena iš maistinių medžiagų, kuri stiprina mūsų imuninę sistemą. Šis galingas antioksidantas randamas raudoname, minkštame sluoksnyje netoli arbūzo žievės. Glutationo taip pat yra kopūstuose ir brokoliuose.

    Svarbiausia reikia prisiminti, kad mityba būtų įvairi, negalima leisti racione vyrauti vienam maisto produktui, nes gali pritrūkti įvairių būtinų maistinių medžiagų.

     

    Ką valgyti ir gerti, jeigu, sergant gripu, pykina?

    Jeigu jaučiate šleikštulį ar viduriuojate, tokiu atveju geriausia susilaikyti nuo valgio, vietoj to geriau daug gerti, kad jūsų kūnui nepritrūktų skysčių. Šilta arbata be kofeino ir su medumi padės gerklei ir ją nuramins. Be to šilti gėrimai yra geriau nei šalti, nes jie geriau atveria kvėpavimo takus.

    Jeigu valgote tokius maisto produktus kaip skrudinta duona, ryžiai, bananai ir obuoliai, tai nėra blogai, bet rekomenduojama per 24val sugrįžti prie įprasto raciono.

    Sekite mus Facebook'e:

    Straipsnių paieškos žymos:

    susirgote

    gripu

    kokius

    maisto

    produktus

    reikėtų

    kreipti

    dėmesį

    pasirinkti

    greičiau

    pasveikti