Sveikata, sveika mityba ir gyvensena
Paieškos rezultatai:

    Adblock reklamos blokavimas

    Prašome, išjungti reklamos blokavimą savo naršyklėje ir perkrauti šį puslapį.

    Perkrauti puslapį
    Kraujotakos sistemos ligos -

    Lėtinė plautinė širdis

    Apie ligą
    Lėtinė plautinė širdis – tai liga, atsirandanti dėl spaudimo padidėjimo plaučių kraujagyslėse. Esant plautinei hipertenzijai, širdis turi stipriau dirbti, kad išstumtų kraują į plaučių arteriją. Laikui bėgant dėl padidėjusio krūvio dešiniojo skilvelio sienelės storėja, vėliau išsiplečia ir nebesugeba efektyviai pumpuoti kraujo. Ši liga yra pakankamai dažna, sudaro 5-10 % visų širdies ligų.   Ligos priežastis Šis susirgimas dažniausiai vystosi sergant įvairiomis lėtinėmis kvėpavimo sistemos ligomis: lėtine obstrukcine plaučių liga, bronchine astma, cistine fibroze, tuberkulioze. Lėtinė plautinė širdis gali atsirasti ir sergant jungiamojo audinio ligomis, šonine amiotrofine skleroze.  
    Trumpai apie simptomus
    Ligos simptomai priklauso nuo to, kaip ilgai sergama (blogėja širdies funkcija). Lėtinė plautinė širdis gali pasireikšti šia klinika: Dusulys fizinio krūvio metu ar ramybėje,Lėtinis kosulys (dažnai su skrepliavimu),Čiurnų tinimas,Kaklo venų išsiplėtimas.  
    Diagnostika
    Liga nustatoma atlikus krūtinės ląstos rentgeninį tyrimą, elektrokardiografiją, echokardiografiją (dešiniojo skilvelio padidėjimas, išsiplėtimas).  
    Gydymas

    Ligų paieškos žymos:

    lėtinė

    plautinė

    širdis